Stránky HamClubu – jak používat

Pokud jste již uživateli těchto, snad nejvíce užívaných stránek zájemců o diplomy, můžete klidně následující pokyny ignorovat. Avšak začátečníci by mohli mít s obsluhou určité potíže, a hlavně jim je tedy určen tento návod:

  1. Do vyhledávače zadáme www.hamclub.ru (pozor, neplést s podobným hamlogem).  Pravděpodobně se pouze dozvíte z monitoru … Nezabezpečeno / https://www.hamclub.ru.  Pak nezbyde, než v adrese nahradit https:// za http:// a znovu odkliknout.
  2. Vlevo nahoře se objeví nápis HamClub.ru – posunete se do pravé části , kde je nezbytné zaregistrovat se tlačítko Регистрация (Register). Jakmile se objeví zpráva „WELCOME OK…“ máte částečně vyhráno.
  1. Dalším NUTNÝM krokem je kliknout na LOGIN a to vždy, když se znovu potřebujete dostat na stránky, které program nabízí. Objeví se nová stránka, která umožňuje řadu věcí – hlavně však uložení části nebo celého vašeho deníku ve formě ADIF file. Uložení však není nezbytné. (Zde je zapotřebí si uvědomit, že vaše diplomy jsou připraveny ke stažení na základě uložení deníků stanic, se kterými jste pracovali. Naopak vaše data umožní protistanicím získat diplom za spojení s vámi, pokud jsou potřebná).
  1. Posledním krokem je kliknutí na symbol klubu, který vydává diplom, který chcete. Pokud jste vynechali stránky LOGIN, můžete si diplomy prohlédnout, můžete si dokonce stáhnout prázdnou verzi diplomu, tedy ale bez uvedení vaší značky a dalších údajů, jako je pořadové číslo, datum vydání atp. Zkrátka jbez přihlášení diplom nezískáte.

Pokud máte diplom splněný a prošli jste přes LOGIN,  můžete si pod zobrazením každého diplomu přečíst podmínky pro jeho získání, kliknutím na „ověření“ se objeví stránka která vám řekne, zda máte splněno nebo ne (se započítáním dosud platných spojení). Pokud jste podmínky splnili, diplom si stáhnete a při příští návštěvě stejné stránky se u diplomu objeví symbol poháru, což znamená že diplom již máte „doma“ a nemusíte si znovu procházet ověřovacím procesem.

Vynechání bodu č. 3 je nejčastější chybou … (proč mi to sakra nejde) !!!

                                 Hodně zdaru při práci s HAMCLUBem přeje QX.