Nabitý víkend 11. září

Tuto sobotu se odehraje celá řada akcí, až je těžké některou vybrat.

Strojetice

V sobotu se koná již 28. setkání radioamatérů ve Strojeticích, JO60RE. Čtěte pozvánku.

OL Party 2021

Taktéž v sobotu, avšak až večer, od 21 hodin SELČ (1900 UTC) se v pásmech 160 a 80 metrů koná již tradiční telegrafní retro-party. Z původně jednorázové akce (2003) se stalo každoroční „setkání na pásmu“ s nádechem recese. Připomínáme, že soutěžní kód je dvoumístné číslo, začínáme na čísle 99 a jedeme po jedné DOLŮ.

Pozor, po celou sobotu probíhá, taktéž telegrafní, FOC QSO party. Předávané kódy jsou do jisté míry kompatibilní, uvidíme, zda se zadaří průnik.

ChOTA – Churches on the Air

Akce s poněkud neanglickou zkratkou ChOTA (pořádá WACRAL) doplňuje, opět v sobotu, pestrou paletu nejrůznějších *-OTA aktivit. Jedná se o amatérské vysílání z kostelů nebo jejich bezprostřední blízkosti. O víkendu uslyšíme přinejmenším značku OK1KYU/P z farnosti Krista Spasitele na Barrandově (farář a hlavní operátor Mgr. Josef Ptáček, OK6AD). Informaci nám zaslala Dana, OK1ZKR, za což děkujeme. Účastníky poprosíme o zaslání fotodokumentace a krátké zprávy, pokud to bude možné. Očekáváme dotazy, zda se někde podařilo využít vysokou věž kostel či zvonice, nezřídka nejvyšší bod v obci, k umístění či upevnění antén. (Osobní názor redaktora: upřímně o tom pochybuji.)

Stanici OK1KYU/P hledejte dopoledne v FM Poháru, od 12 hodin pak na krátkých vlnách.

WAE Contest SSB

Je potěšující, že vedle čerstvě upečených novocontestů zaměřených na „evropskou identitu“ se o tomto víkendu koná tradiční Worked All Europe (pořádá DARC). Evropské stanice navazují spojení pouze s mimoevropskými a naopak. Zvláštností tohoto závodu je předávání QTC: mimoevropská stanice předává evropské stanici údaje o svých spojeních s Evropou, v počtu max. 10 spojení na jedno QTC. Doporučujeme fajnšmekrům z řad vysílačů i posluchačů.

Nadcházející víkend je tedy nabitý událostmi. Užijte si ho!