Reportáž z výstavy QSL lístků

Jak jsem již upozorňoval, v galerii Xaoxax http://www.xaoxax.cz/ je nově otevřená výstava blízká radioamatérům. Tentokrát nikoliv o tom, co kdo udělal a z koho vydoloval lístek, ale QSL lístek jako dobový grafický dokument zobrazující grafická  řešení. Design lístků pochází převážně z doby těsně po II. světové válce, ale některé jsou i starší.

Mnoho lístků pochází z doby po 2. světové válce

Výstava je pojata velmi syrově, lístky jsou přímo nalepeny na nevymalované omítnuté zdi. Jsou tam dva bloky lístků z W, včetně posluchačských, a dva bloky lístků z OK/OM. Setkáme se zde se známými značkami, např. OK2RZ, OK1FF, OK1MP a dalšími. Doporučuji si též prohlédnout doprovodné materiály umístěné na parapetu výlohy. Jsou tam zajímavé kopie dokumentů, např. po OK1AA.

Galerie Xaoxax sídlí v dolní části „hipsterské“ ulice Krymská, č.p. 29, Praha 10 – Vršovice. Ulice je v horní části rozkopaná, avšak průchozí. Příjemnější přístup je skrze proluku ze stanice tramvaje Ruská. Jezdí sem tramvajové linky  4, 22 a 23. Místo na zaparkování tu ale nejspíš nenajdete.